Utställning Älvsjö 4/12
Ville åka upp redan förre året med Tira men ansåg då att hon inte var mogen, men i å r när det gått så bra så ville jag ta chansen.
Dock ångrar jag mej nu i efterhan med resultatet i handen... Vi åkte ut med huvudet före och domaren kastafe ett Good efter oss...
Snacka om att utställning är en ren bedömningssport. Från excellent och CERT till att vara en otrolgit ful hund... ;)

Freestyle Fagersta 25/10


23,60 poäng 3:dje plats av 18 tävlande Uppflytt
22.05 poäng 11:te plats av 22 tävlande Ej uppflytt

En dubbeltävling drog vi iväg på och kom hem med två väl genomförda och fina/bra uppvisningar. Dock höll domarna bara med oss på förmiddagen då vi fick 23,60 poäng och tog 3:dje platsen!! wiihoo
På eftermidagen blev uppvärmningen lite halvtaskig då jag missade att dom tydligen precis innan tagit paus i HTM klassen som min klass saxades om på samma bana. Så vi hann bara köra väldigt kort och värma upp och mitt i all hast glömde jag backa in henne dvs backa och belöna så att hon fick in det rätta bakåt tänket till backa ifrån mej momentet innan vi gick på planen så allt gick super förutom backningarna som var tveksamma och korta. Men det gick ändå så pass bra att jag lätt trodde vi skulle klara uppflyttningspoäng men icke, domarna gav oss 22.05 poäng och jag blev mycket besviken då jag anser att våran uppvisning hade klass för att hålla oss "på rätt sida av strecket" men det är en bedömningssport och då förekommer det att man tycker olika.
Nu tar vi vinterpaus och tar nya tag i vår igen! 


 

Klubbmästerskap Katrineholm

73 poäng 1:a av 3 tävlande Klubbmästare Avanceradklass 2014

Det var en svår bana för oss då över halva banan var på höger sidan, plus att det var språng på höger och bara högersvängar och backningar vilket kräver bakdelskontroll och det har inte Puma på "fel sida" det måste vi träna mera på om vi ska ut i mästarklass!
Jag var låg då kroppen var dåsig men Puma höll humöret otrolgit glatt och vi skuttade oss igenom hela banan och lyckades slå våra två medtävlande och Puma blev därmed trippel klubbmästare 2014 i rallylydnad!
Katrineholms BHK, Vingåkers hundklubb och Amstaffklubbens KM i rally plockade hon hem alltihop! :)

Freestyle i Linköping

24,85 poäng 3:dje plats av 22 tävlande Uppflytt


Första freestyle tävlingen och jag var supernervös innan vi kom dit då jag aldrig ens har sett en tävling eller har nån aning om vad som är "rätt och fel" och om vårat program skulle räcka till och framför allt hur skulle Puma sköta sej och tycka om att köra inomhus på konstgräs... hon är så känslig för sånt.
Jag kan säga att jag oroade mej i onödan!
Puma skötte det hela med glans och var så himla duktig, taggad och vi hade sjukt kul!
Det hela visade sej i resultatet att den ena domaren fullkomligt älskade oss och gav oss skyhöga poäng, den andra domaren gav oss mera medel så vi stannade på otroligt fina 24,85 poäng och vi kom på en 3:dje plats! Helt otroligt för att vara första gången!
Dessutom fick vi det mycket värmande priset "Domarens val" i samarbete och utstrålning :D
Min duktiga bästa Puh <3